[pic=76_1269175264.JPG][pic=76_1269175191.JPG][pic=76_1269175146.JPG][pic=76_1269174999.JPG][pic=76_1269174960.JPG][pic=76_1269174901.JPG][pic=76_1269174840.JPG][pic=76_1269174807.JPG][pic=76_1269174560.JPG][pic=76_1269175055.JPG][pic=76_1269174531.JPG]Herentals trok zaterdagavond naar Houtvenne in een wedstrijd waar beide ploegen verschillende belangen hadden. De thuisploeg is volop in de running om een eindrondeplaats te behalen terwijl de bezoekers de punten broodnodig hebben om weg te geraken uit de degradatiezone. Bij Herentals ontbrak de geschorste Danquah, Coart nam opnieuw plaats op de bank.De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor rood-wit, bij de eerste tegenprik van de thuisploeg stond het al 1-0. Een voorzet vanop de rechterflank werd door een volledig vrijstaande Nijs rustig binnen gewerkt. Herentals liet zich echter niet gewillig naar de slachtbank lijden en was meteen gevaarlijk. Eerst krulde Coomans een vrije trap in de grijparmen van De Booy maar enkele minuten later was Joeri wel trefzeker wanneer Van Rooy een corner van Herentals met het hoofd teruglegde en met een lage schuiver de bordjes in evenwicht bracht. [b]Kristof Benijts kopt de 1-2 binnen: VC hoopt[/b]Diezelfde Coomans dolde nog voor het kwartier met zijn bewaker, zette loepzuiver voor waar Benijts aan de eerste paal de bal kon binnenkoppen, Herentals stond na een dol kwartier 1-2 voor. Ook de thuisploeg liet niet zomaar begaan, een combinatie Nijs-Voorspoels werd door Van Den Schoor op miraculeuze wijze gered met de voet. Houtvenne trachtte zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren en kwam dichtbij wanneer Van Doninck na een corner het leder ineens op de slof nam maar zijn poging ging nipt naast.Nog voor het halfuur kende diezelfde Van Doninck meer geluk wanneer hij na een hoekschop volledig vrijstaand de 2-2 kan binnen knikken. De honger van de thuisploeg lijkt niet gestild want nog steeds in de eerste helft klom Houtvenne opnieuw op voorsprong. Ditmaal kon De Roover ongehinderd binnenkoppen na alweer een stilstaande fase. Dit doelpunt betekende onmiddellijk het laatste wapenfeit van de eerste helft. De neutrale toeschouwers konden tevreden zijn met 5 doelpunten en twee ploegen die aanvallend ingesteld voor de dag kwamen.De tweede helft bood heel wat minder spektakel, vooral dan van de kant van Herentals. Het eerste gevaar kwam dan ook van de thuisploeg, Sleven mikte een vrijschop net naast de kruising. Diezelfde Sleven was pal op het uur nog dichter bij een doelpunt wanneer een afgeweken voorzet nog met een karpersprong van Van Den Schoor uit doel werd geranseld. Herentals vocht voor wat het waard is maar de combinaties liepen telkens vroegtijdig spaak. [b]VC met 10 verder[/b]Ook de scheidsrechter wist het noorden niet meer van het zuiden te onderscheiden en deelde kwistig kaarten uit. Vechter werd het grootste slachtoffer en mocht met twee gele kaarten voortijdig gaan douchen. Houtvenne profiteerde al vlug van de man meer situatie en zonderde Nijs alleen voor doel af maar die miste onbegrijpelijk. Enkele minuten voor affluiten kreeg Herentals dan toch de doodsteek toegediend, bij een counter kwam Van Den Schoor vrij ver uit zijn doel, Nijs was er als de kippen bij om Dieter te omspelen en de verlossende 4-2 op het bord te zetten, meteen de eindstand van deze wedstrijd.[b]Ontgoocheling[/b]Ontgoocheling alom in het Herentalse kamp waar iedereen besefte dat er net als tegen Wijnegem veel meer inzat. Drie tegendoelpunten op vrijstaande fases incasseren zou toch niet mogen gebeuren maar het overkwam rood-wit toch. Bovendien kwam Herentals niet zonder schade uit het duel tegen Houtvenne. Voor de superbelangrijke wedstrijd in Schoten moest Herentals sowieso het spitsenduo Danquah (geschorst) en Arouna (niet speelgerechtigd) missen, daarbij komen ook nog eens de schorsingen van Vechter (twee keer geel) en Coomans (3e gele kaart) zodat Herentals met een fel vertimmerde ploeg naar Schoten zal afzakken. Datzelfde Schoten wist met 0-2 te winnen van eindrondekandidaat Nieuwmoer zodat de opdracht van rood-wit des te duidelijker wordt.[i]Verslag Kurt & Wendy Van Leemput/VC/ ThalsFM[/i]